23 вересня 2021 року  у словацькому місті Кошице почнуться 7-і Дні України

З цієї нагоди в Консульстві Словацької Республіки в Ужгороді відбулася презентація за участі головного організатора Днів України в Кошице, голови організації Feman, Едуарда Бураша та Консула Словаччини в Ужгороді Павола Затка.

Також у презентації взяли участь начальник управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА Олександр Білак та експерт у галузі туризму Олександр Коваль.

На жаль, через карантинні обмеження не вдасться втілити все задумане, однак програма Днів буде насиченою.

Чого вартий пробіг у центральному парку Кошиць “Ветеранська миля”, на яку приїдуть 15 ветеранів АТО з України. “Подібний забіг людей з обмеженими можливостями, а саме ветеранів бойових дій на Сході України, ніколи не проводився. Ці мужні люди доведуть, що попри фізичні вади, завдані війною, у них є мічний дух і жага до повноцінного життя”, – сказав Едуард Бураш.

Цікавим обіцяє бути і Словацько-Український Форум, який відбудеться у рамках Днів України. У ньому візьмуть участь як чиновники, так і підприємці. На форумі йтимуть пошуки спільних точок дотику для активізації словацько-української співпраці в різних галузях як економіки, так і туризму та рекреації.

 

Великі сподівання і на День самоврядування. Велика група голів територіальних громад, голів населених пунктів Закарпаття та деяких інших областей України приїдуть до Кошице, щоб налагодити контакти зі своїми словацькими колегами. Є сподівання, що саме Дні України в Кошице стануть тою стартовою точкою для підписання угод про міста-побратими.

Ну і на Днях України буде чимало мистецьких та гастрономічних заходів, які презентуватимуть Україну, хоча, на жаль, саме через карантинні обмеження у Кошице не зможе виступити Закарпатський народний хор, як це було раніше заплановано.

Інформація та фото  – http://prozak.info/

Фото (у Києві) – Сергій Комісаров, ІА Укрпрес-інфо

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *