“Закохатися можна в красу, але полюбити – лише душу… “Це не я сказав. Ці слова належать великому письменникові всіх часів і всіх народів Вільяму Шекспіру. Приємно, що це добре усвідомлюють українські художники, місія яких на Землі – оспівувати красу на полотні.

               
Щойно у Літературно – меморіальному музеї-квартирі П.Г. Тичини (Київ, вул. Терещенківська, 5) відкрилася виставка студентів Фахового коледжу мистецтв та дизайну КНУДТ «Віддзеркалення душі». На вернісаж мене запросив художник -живописець, член НСХУ, лауреат премії ім. М. Дерегуса, викладач ФКМД КНУТД Дмитро Коваль. Щиро дякую моєму доброму другові за це запрошення: я дуже люблю спілкуватися із молодими художниками, адже шукаю у їхньому середовищі потенційних учасників пленерів, якими опікуюся вже не перший рік.
             
Ось і цього разу серед вихованців Дмитра Коваля зустрів кілька дуже перспективних молодих митців. Про це «промовляють» їхні картини, які я і з великим задоволенням фотографував для вас на виставці «Віддзеркалення душі». З усього видно : душі юнаків і дівчат, із якими мені поталанило спілкуватися у стінах Літературно – меморіального музею-квартири П.Г. Тичини, випромінюють світло! Виступив перед студентами на урочистому відкритті вернісажу.
                 
Переказав творчі вітання від моїх друзів – учасників Міжнародного пленеру – симпозіуму «Очаків – 2021», який завершився на минулому тижні. А від імені організаторів цього масштабного арт – заходу (йдеться про відомих галеристів і меценатів із Одеси Валерія Махіна та Алла Желевої) пообіцяв : будете вчитися на відмінно – тоді запрошуватимемо і вас, разом із Народними і Заслуженими художниками України, на пленери, які відбуватимуться у наступному році на Чорноморському узбережжі! Так що у вихованців мого друга – художника і педагога Дмитра Коваля – є стимул опановувати професію художника, аби стати справжніми професіоналами!
             

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВИСТАВКУ «ВІДДЗЕРКАЛЕННЯ ДУШІ» :

” Віддзеркалення душі ” – це відображення дійсності у художніх образах, життя у своїй циклічності та повсякденності. Образ, як відбиток часу, а отже мистецтво – це віддзеркалення глибинних почуттів у своїх проявах… Виставка надзвичайно різноманітна, виявляє собою широке творче мислення та осягнення духовних цінностей наших вихованців.
                 
Мистецтво – це пошук істини та правди, прагнення до світла і неосяжної гармонії, а головне любові! Кожен твір представлений на експозиції відображає певний зріз часу, світ у своїй мінливості та буремності. На зміну темряві неодмінно приходить світло, а отже любов перемагає усі незгоди. Любов рухає мистецтвом, а мистецтво виховує мораль і змінює світ на краще… Такі мистецькі дійства покликані викохувати, творчо розвивати та стимулювати становлення молодих поколінь на ниві образотворчого мистецтва.
PS : Щиро дякую за чудові світлини, які мені допомогла зробити на цьому арт – заході моя колега – доцент кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики КНУ ім.Т.Шевченка,
талановита українська журналістка Майя Нагорняк!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *