Іtalia Bella – Італія чудова! І – як доказ на користь цього твердження – відкриття виставки “Шовковий шлях. Мистецтво та сучасні художники з Італії”. Вернісаж відбувся у Музеї історії Києва 30 липня.

 

У фокусі  цього масштабного міжнародного проєкту – мистецька інтерпретація стародавнього караванного шляху, який з’єднував Європу та Азію. Виставка розпочинає цей шлях у Києві. Далі продовжить свою подорож за маршрутом Анкара-Тбілісі-Ташкент-Пекін та завершить її у Сіані у 2022 році.

Проєкт об’єднує в собі роботи 38 італійських митців кількох поколінь, починаючи з колекції творів італійського мистецтва 1950-х років з Палацу делла Фарнезіна (Palazzo della Farnesina), який є штаб-квартирою Міністерства закордонних справ у Римі, до робіт сучасних митців Італії. Ці митці представляють різні художні напрями і стилі та використовують широкий спектр способів вираження..

На виставці представлені картини, написані акрилом на полотні, цифрові фотографії, відео-арт, скульптура та авторські інсталяції. Вибрані роботи яскраво презентують різні аспекти перетину художньої культури минулого та сучасності, мов ті каравани, що йшли по віддалених землях на Схід, навантажені товарами різних видів, створюючи або відтворюючи нові і давні оповіді: від драконів до високотехнологічної культури, від даоських храмів до глобального ринку.

Автори проєкту  – у чому в день відкриття виставки переконалися перші її відвідувачі – прагнуть віднайти зв’язок між «дарами» з минулого і його впливом на сучасних митців Італії та презентувати зібраний ними творчий доробок глядачам із різних країн світу.

Ця виставка – яскрава рефлексія на неоднорідність сприйняття світу, естетичних теорій та досвіду загальновизнаних великих італійських митців їхніми сучасниками.

Кураторка проєкту – Анджела Тессе (Італія).

Учасники виставки: Carla Accardi, Marisa Albanese, Yuri Ancarani, Francesco Arena, Enrico Baj, Gabriele Basilico, Bianco-Valente, Alighiero Boetti, Diego Cibelli, Gianni Dessì, Pamela Diamante, Flavio Favelli, Eugenio Giliberti, Paolo Grassino, Emilio Isgrò, Francesco Jodice, Mimmo Jodice, Jannis Kounellis, Maria Lai, Luigi Mainolfi, Domenico Antonio Mancini, Umberto Manzo, Masbedo, Sabrina Mezzaqui, Marzia Migliora, Nino Migliori, Nunzio, Luigi Ontani, Mimmo Paladino, Giulio Paolini, Perino & Vele, Michelangelo Pistoletto, Tamara Repetto, Pietro Ruffo, Ettore Spalletti, The Cool Couple, Eugenio Tibaldi, Fabio Viale.

Виставки “Шовковий шлях. Мистецтво та сучасні художники з Італії” працюватиме до 24 серпня. Двері у світ сучасного італійського Мистецтва широко відкрито для кожного із українців. Must see!

Інформація прес-центру Музею історії Києва

Фото Сергія Комісарова, УКРПРЕС-ІНФО

#Італія #ВиставкаШовковийшлях #італійськемистецтво #МузейісторіїКиєва #ТетянаКостенко #СергійКомісаров #Укрпрес_Іnfo #Ukrvideotravel

#СучаснеМистецтво #Мистецтво #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #Київ #КМДА #ДепартаменткультуриКМДА #Mustsee

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *