Захоплюватися, шанувати, любити… Три в одному. І таке трапляється у нашому життя… І все це – у галереї «Митець» Київської організації Національної Спілки художників України (вул. Велика Васильківська, 12)! Сьогодні тут розпочався дуже атмосферний вернісаж сучасних авторів “Сонячні мандри” (живопис, графіка, декоративно-прикладне мистецтво).

Особисто я щиро захоплююся картинами авторів, із якими спілкувався на відкритті виставки. Адже  кожній із їхніх робіт  – Сонце. Шаную цих художників – вони того варті. Люблю їх, позаяк  – вже вкотре (!) – своєю творчістю вони переконали мене : цінність Мистецтва полягає у тому, що воно надає естетичне задоволення, вчить помічати красу, надихає, захоплює, розвиває уяву… А ще Мистецтво дарує кожному із його шанувальників воістину унікальний  шанс : шукати і знаходити людей, із якими по-справжньому цікаво. Адже йдеться про творців, які не уявляють себе без щоденного занурення у світ яскравих казкових образів, котрі  викликають подив і захоплення –  після ознайомлення із ними…

Дякую від щирого серця директорові галереї «Митець» Карині Кравець за те, що вона шукає і знаходить саме таких людей. Знімаю капелюха перед мистецтвознавцями Оленою Красильниковою і Наталією Ващук : так цікаво, як ви, ніхто нам про цих авторів, напевно,  не розповість. Адже ви – у процесі відбору картин і формуванні колекції робіт кожної нової виставки. Дякую безпосередньо  простору галереї  «Митець» : її «намолені» роками стіни – це справжня оаза для живописців, графіків і скульпторів, закоханих у красу…

Ось список тих, хто сьогодні зробив прекрасний подарунок шанувальникам сучасного образотворчого Мистецтва : Інна Єпішова (її робота – на афіші виставки «Сонячні мандри»), Оксана Прошутя, Надія Татарінова, Ірина Корнілова, Надія Самойлович, Костянтин Пономаренко, Ангеліна Медіна Гарсіа та Ірина Брюгманн. Всі вони  – різні, але всі вони – без винятку – дуже  цікаві художники і вельми колоритні особистості.

«Виставка «Сонячні мандри» – справді неординарна  арт-подія на екваторі літа – 2021, – говорить відомий український мистецтвознавець Олена Красильника. – На картинах наших авторів так багато яскравого літнього сонця і так багато сподівань на краще! Неждана і непрозаїчна мандрівка у світ прекрасного і незатьмареного – ось що таке наш вернісаж, у якому беруть участь вісім сучасних мистців і майстрів ужиткового Мистецтва. Їхні роботи, об”єднані темою сонця і подорожей, представляють різні жанри сучасного образотворчого Мистецтва. Це і фантастичні – на мій погляд, дуже цікаві –  інсталяції сучасної письменниці і художниці Ірини Корнілової, це і ляльковий, воістину фантастичний світ Оксани Прошуті, це і чутливі абстракції Костянтина Пономаренка, це і дивовижні, насичені сонцем «дорожні нотатки» Надії Самойлович… Окраса вернісажу – портрети наших сучасників у транскрипції  Ангеліни Медіна Гарсіа (останніх півтора роки художниця жила та активно працювала у Іспанії)  та мистецькі твори, виконані у  досить незвичній артистичній манері Ірини Брюгманн, яка навчалася сучасному образотворчому Мистецтву у ФРН. Окраса вернісажу «Сонячні мандри» – цикл робіт (їх більше 15-ти), у яких оспівується краса африканської природи. Авторка цих полотен – відома українська мисткиня  Інна Єпішова, яка вже не вперше демонструє свою досконалість у стінах нашої галереї. Мандрівки і сонце – погодьтеся, це безмежно колоритне поєднання, яке не залишить жодного із любителів Мистецтва безпристрасним. Приходьте на виставку, дорогі наші друзі, у галереї «Митець» цього разу – як ніколи раніше дуже і дуже цікаво!»

Ну, а мені залишається додати : вже вкотре керівники цього найповажнішого і найавторитетнішого закладу культури і духовності столиці не відпустили учасників вернісажу «Сонячні мандри» додому, як мовиться, із порожніми руками. Кожен із художників і майстрів ужиткового мистецтва отримав на згадку про цю арт-подію із рук директора галереї «Митець» Карини Кравець  диплом або відзнаку. По праці й шана, дорогі наші митці і мисткині!

А з роботами Інни Єпішової, Оксани Прошуті, Надії Татарінової, Ірини Корнілової, Надії Самойлович, Костянтина Пономаренка, Ангеліни Медіни Гарсіа та Ірини Брюгманн ви зможете познайомитися до 29 липня цього року. Відео версія про початок цієї арт –  події – у програмі «Мистецька хвиля+» на каналі Ukrvideotravel у Ютубі.

Сергій Комісаров, шеф – редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото Сергія Комісарова та Тетяни Самоткіної

#ГалереяМитець #Митець #КарінаКравець #ArtgalleryMytets #виставкаСонячніМандри #ОленаКрасильникова #НаталіяВащук #Сонячнімандри #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Мистецтво #СучаснеМистецтво

 

 

 

 

 

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *