В ІА “Українські новини” відбувся круглий стіл, на якому представники малого бізнесу Києва намагалися знайти шляхи подолання шаленого тиску від столичної влади. Також був підписаний меморандум про об`єднання малого бізнесу Києва заради порятунку та майбутнього.

Відео круглого столу:

Ваш покірний слуга особисто був присутній на цьому зібранні та з інтересом послухав, що саме пропонують активісти, учасники процесу для забезпечення виживання малого бізнесу в столиці.

В цілому, схвалюю та підтримую рух до об`єднання зусиль підприємців задля спільної боротьби проти свавілля корумпованих столичних керівників.  Взагалі-то, це мало б відбутися ще 5-7 років тому, тоді сьогодні ми б мали зовсім іншу картину. Але, на жаль, повсякденно у соцмережах та на вулицях ми спостерігаємо більше сварок та суперечок, ніж бажання об’єднуватись та працювати проти спільного ворога. Є в нас така прикра риса, яка неодноразово ставила Україну на коліна.

Але час вчить і будемо сподіватись, що столичний бізнес, нарешті, відкине суперечки за лідерство, забуде міжгалузеві протистояння і зробить правильні висновки зі своїх помилок.

А тепер щодо нинішньої ситуації. Насамперед зауважу, що у протистоянні з нестримним бажанням команди Кличка загарбати, знищити, звільнити місця та поділити між своїми, треба діяти грамотно, рішуче, із чіткою тактикою та стратегією. Тому хочу зауважити наступне.

Наш досвід успішної боротьби зі столичною владою, київськими монополіями у різних справах, зокрема КТЕ, показав, що для досягнення результату вкрай важливо виконати наступні чотири пункти:

Перший – юридично грамотно, чітко та переконливо показати усі порушення закону та норм Конституції України стосовно дій київської мерії проти МСБ.

Другий. Грамотно та чітко сформувати власні вимоги та вимагати їх виконання у відведений термін.

Третій. Показати і чітко донести до розуміння влади усю повноту персональної відповідальності кожного, від кого залежить прийняття рішень, неминучість матеріальних та іміджевих втрат у разі ігнорування вимог. При цьому, застосовуючи усі можливі законні важелі та ресурси, залучаючи усі гілки влади, усі можливості громадськості та міжнародного суспільства.

Ну й, останній, найважливіший фактор – це грамотна, відповідальна та креативна робота в інформаційному просторі з вітчизняними та міжнародними ЗМІ. Дуже важливо донести власну позицію та вимоги таким чином, щоб відмова, саботаж і небажання співпрацювати, сприймалися однозначно як державна зрада та відкритий прояв корупції і беззаконня.

За роки співпраці з різними організаціями, спілками, рухами, ГО неодноразово помічав, що нехтування хоча б одним із цих пунктів часто веде до провалу всієї стратегії. Тому закликаю бізнес-спільноту бути уважними, відповідальними та не робити дитячих помилок. Особливо зараз, коли настали вирішальні часи.

Підприємці Києва втомилися від хабарів, від сірих схем, від тиску та корупції та хочуть працювати чесно, легально, з рівними умовами між усіма учасниками ринку.

Чи зможуть об’єднані представники столичного бізнесу забути протиріччя та разом попрацювати над втіленням цієї стратегії поки ще не пізно? Сподіваюсь, що так. Більше того, разом із моїми партнерами-журналістами, ми готові долучитись до справи порятунку МСБ від повного знищення.

Адвокат Вадим Чунжин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *