У Туреччині оголосили про запуск програми реєстрації працівників туристичної галузі на вакцинування, яка проводитиметься спільно Міністерством культури і туризму Туреччини, Міністерством охорони здоровя Туреччини й Агентством з розвитку і промоції туризму Туреччини. Ініціативу започатковано в рамках Програми сертифікації безпечного туризму з метою забезпечення в новому туристичному сезоні здоровя і безпеки гостей з інших країн і працівників сфери туризму.

З моменту започаткування “Програми сертифікації безпечного туризму” у червні 2020 року Туреччина дотримується суворих медичних і безпекових стандартів і вживає усіх необхідних заходів для запобігання поширенню захворювання. Після відкриття туристичного сезону Міністерство культури і туризму почало роботу над включенням працівників туристичної галузі до програми вакцинації, щоб забезпечити можливість надання туристичних послуг у країні протягом усього року.   Програма вакцинації буде ретельно реалізовуватися під керівництвом Міністерства охорони здоров’я і Міністерства праці.  У рамках програми в першу чергу будуть вакцинуватися працівники закладів розміщення, ресторанів, турагенцій та туристичні гіди, які зареєстровані у “Програмі сертифікації безпечного туризму”.

У співробітництві з Міністерством культури і туризму, Міністерство охорони здоров’я Туреччини нещодавно створило платформу, де туристичні заклади можуть зареєструвати своїх працівників на вакцинацію. Зазначена платформа охоплює усіх ключових гравців індустрії туризму в рамках “Програми сертифікації безпечного туризму”, включаючи заклади розміщення, заклади харчування, транспортні засоби для екскурсій і трансферів, а також туристичних гідів.  Офіційні представники туристичних закладів матимуть можливість зареєструвати своїх працівників.

 

У рамках зусиль з боротьби проти COVID-19 Туреччина намагається зміцнити свою позицію як одного з найбільш безпечних напрямків у світі, продовжуючи інвестування в “Програму сертифікації безпечного туризму”, що є однією з перших і найуспішніших ініціатив такого роду у світі. Туреччина розширила обсяг програми і зробила її обов’язковою для всіх закладів розміщення з кількістю ліжок 30 або більше.  На сьогоднішній день було сертифіковано більше 8.000 закладів.

 

Оскільки Туреччина очікує стрімкого відновлення обсягів туристичних подорожей, працівникам туристичної сфери надається пріоритет, і вони вакцинуватимуться одними з перших. Туреччина вживає усіх заходів, щоб залишатися здоровим і безпечним туристичним напрямком у 2021 році, якому надаватимуть перевагу мандрівники з інших країн.

 

Про Програму сертифікації безпечного туризму :

Туреччина запровадила “Програму сертифікації безпечного туризму” у туристичному сезоні 2020 року. Програма, яку швидко прийняли ключові гравці галузі, визначає   широкий обсяг заходів, які мають вживатися закладами розміщення, харчування і транспортування для забезпечення охорони здоров’я місцевих і іноземних відвідувачів і працівників закладів.

Інформація Міністерства культури та туризму Туреччини, Агентства по развитку туризму (TGA)
Фото – Сергія Комісарова, Інформаційне агентство УКРПРЕС-ІНФО

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *