Все зробили, шановний  Кобзаре, як  Ви того і  просили : не забули… Пам”янули – «…не злим тихим словом».  І – головне – пам”янули від щирого серця…

У Музеї – майстерні Івана Кавалерідзе відкрилася унікальна за підбіркою картин колективна виставка, присвячена Дню народження Тараса Григоровича Шевченка.

Нагадаю : цьогоріч 9 березня виповниться 207 років із Дня народження великого українського поета, художника і мислителя. А 10 березня відзначатимемо 160 років із дня смерті нашого  національного генія і пророка. На виставці представлено близько 40 картин і міні-скульптур відомих живописців і скульпторів, які віддали шану Тарасові своєю творчістю.

Всі митці є  справжніми друзями Музею – майстерні. Адже вони протягом тривалого часу співробітничають із цим закладом Культури нашої столиці. І кожен із художників і скульпторів, по завершенню своєї персональної виставки, свого часу залишив у його стінах роботу, присвячену Кобзарю – на довічне зберігання.

Тому можу стверджувати : це колекція картин і скульптур про Тараса Шевченка, якій на сьогодні немає рівних в Україні. Постать Кобзаря представлена в різних аспектах. Ми можемо зануритися у світ дитинства Тараса, побачити милі його оку краєвиди (як тут не згадати «…садок вишневий коло хати»?), а також проаналізувати  життєвий шлях Кобзаря на чужині.

Але на кожній із картин і скульптур  він наш, рідний, близький  всім українцям – де б вони нині не жили. Отож, друзі, зазирніть до Музею – майстерні Івана Кавалерідзе в переддень святкування Дня народження нашого Тараса.  Повітре,  Мистецтво такого рівня  того варте!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО,арт-критик

Фото – автора

 

#Кобзар #ТарасШевченко #ДеньнародженняТарасаШевченка #МистецькітворипроШевченка #ОлександрЮнін #Музей_ майстерняІванаКавалерідзе #ІванКавалерідзе #УКРПРЕС_ІНФО #СергійКомісаров

 

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *