У Німеччині вже котрий місяць активно йде вакцинація. Вакцинувати вдалося вже досить багато людей, що першими претендували на свою дозу. На даний момент, в країні фігурує три виробника: Biontech / Pfizer. Moderna і Astrazeneca.

Щодо останньої, то у людей є чимало побоювань, адже йдеться про різні побічні реакції, а ще вакцина не рекомендується людям старше 65 років. Щоб поліпшити імідж даного виробника, політики повинні були провакцинуватися публічно, на телебаченні.

Однак, зокрема Ангела Меркель поки відмовилася від цього кроку.

Майже 1 000 000 доз вакцини Astrazeneca очікуються вже до кінця цього тижня З огляду на очікувану поставку понад мільйон доз вакцини Astrazeneca, до кінця тижня кількість вакцинацій в федеральних землях може знову збільшитися. За даними Міністерства охорони здоров’я, до четверга планується доставити майже 1,1 мільйона доз, в результаті чого загальний обсяг поставок збільшиться майже до 3,2 мільйона. За даними Інституту Роберта Коха, в неділю включно близько 455 000 чоловік отримають щеплення.

За минулі вихідні близько 91 000 чоловік в Німеччині були вакциновані препаратом Astrazeneca. В цілому з неділі включно було проведено понад 6,1 мільйона щеплень від коронавируса. Більшість з них припадає на вакцину від Biontech / Pfizer. Чому то, Astrazeneca використовується занадто повільно.

Згідно з дослідженнями, цей препарат дещо менш ефективний, ніж вакцини від Biontech / Pfizer і Moderna. Крім того, постійна комісія з вакцинації в Німеччині, на відміну від Агентства з лікарських засобів, поки рекомендувала вакцинацію тільки людям у віці від 18 до 64 років, оскільки немає даних про вплив на людей похилого віку. Однак недавно вони оголосили, що переглянуть свою рекомендацію якомога швидше. Тоді Astrazeneca можна буде використовувати і для літніх людей.

Політики з обережністю думають про публічну вакцинації

Коли справа дійшла до питання про публічну вакцинації політиків, щоб поліпшити імідж вакцини Astrazeneca, Федеральний уряд виявило обережність. Канцлер Ангела Меркель в даний час не хоче, щоб її вакцинували вакциною Astrazeneca по телебаченню. Це пропонував генеральний секретар Німецького товариства імунології Карстен Ватцль.

Зайберт пояснив, що Меркель неодноразово говорила, що їй зроблять щеплення, коли прийде її черга. За словами Зайберт, Меркель також 66 років, і в даний час вакцина рекомендується тільки людям молодше 65 років. У свою чергу, правлячий мер Берліна Міхаель Мюллер, дуже навіть охоче погоджується на щеплення Astrazeneca. І Зайберт, і Мюллер вказали на безпеку вакцини.



			
		

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *