«Пришла весна, сияя волшебством,
Её сравнить возможно с божеством…
Спеши вдохнуть, спеши её обнять,

Любовь свою из уст её принять …»

Саме ці поетичні рядки могли б стати епіграфом до «Весняної виставки», яка щойно відкрилася у стінах художньої галереї “Митець”/Art gallery “Mytets”. Цього разу гімн весні «співають» майстри секції декоративно-прикладного мистецтва КОНСХУ.
Як на мене, звітують вони перед шанувальниками краси на 12 із плюсом. Адже кожна робота, яку я побачив на цьому унікальному за атмосферою вернісажі, викликає захоплення і подив. Головне питання : чи не маги – чародії ці люди? Адже вироби із металу, глини, дерева, тканини, скла, якими милувалися сьогодні відвідувачі «Весняної виставки» – це просто диво якесь… Уточню : диво рукотворне, плід фантазії людей щиро закоханих у свою улюблену справу.
Як розповів мені керівник секції декоративно-прикладного мистецтва КОНСХУ Володимир Балибердін, свої твори у виставковому залі галереї «Митець» цього разу представили майже 30-ть його колег. Хоча секція об”єднує у своїх лавах 150 – т митців. Простору галереї елементарно не вистачило, аби продемонструвати творчий ужинок всіх без винятку майстрів, яких об”єднала секція декоративно-прикладного мистецтва КОНСХУ… Втім, із їхнім доробком ми познайомимося вже восени.
Цікава деталь : на відкриття «Весняної виставки» завітали сьогодні не лише наші співгромадяни, а й представники закордонних гуманітарних організацій. Зокрема, з італійського міста Турин приїхала Оксана Філоненко/ Oksana Filonenko, яка представляє організацію «Made in Ukraine for Italy».
Вона активно шукає творчих людей в нашій державі, які могли б здивувати своєю майстерністю італійських шанувальників сучасного декоративно-прикладного Мистецтва. Судячи із її реакції (а пані Оксана навіть не намагалася приховувати свого захоплення від побаченого на «Весняній виставці») таких людей їй пощастило знайти саме в галереї «Митець».
Так що починаємо будувати спільні творчі плани на перспективу. І повірте, шановна пані Оксано, нині в Україні живуть і творять тисячі талановитих художників, скульпторів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Вони завжди раді поділитися своїми здобутками із найвимогливішою публікою за кордоном.

Сергій Комісаров – шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото автора

#ГалереяМитець #ArtgalleryMytets #Веснянавиставка
#Секціядекоративно_прикладногомистецтваКОНСХУ
#ВолодимираБалибердін #ГалинаДюговська #КарінаКравець #ОленаКрасильнікова #СергійКомісаров
#ОксанаФілоненко  #OksanaFilonenko #MadeinUkraineforItaly #УКРПРЕС_ІНФО

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *