«А на очах бринить сльоза…» Тільки – уточнення (!) – не сльоза розпачу і смутку, а сльоза радості і щастя. Адже сьогодні ця дивовижна сучасна художниця святкує свою велику творчу перемогу, до якої йшла так наполегливо і так довго!..

Це я вам намагаюся вербально передати емоційний стан талановитої української мисткині Світлани Бринюк, за якою я спостерігав у художній галереї “Митець”/ Art gallery “Mytets”, де 4-го січня відбулося відкриття виставки творів лауреатів премії КОНСХУ.

На вернісажі – за підсумками 2020 –го року – нагороджували кращих живописців, графіків, художників театру, скульпторів, майстрів декоративно – ужиткового мистецтва, плакатистів і мистецтвознавців, які є членами Київської організації національної спілки художників України.

Так ось, із великою радістю повідомляю : віднині Світлана Бринюк є лауреаткою премії Федора Кричевського і кращою художницею столиці – 2020! Цю ж престижну мистецьку премію отримав також і талановитий український художник Юрій Гончаренко. З чим їх щиро вітають тисячі і тисячі шанувальників сучасного українського живопису!

Принагідно зазначу : одна із картин лауреатки премії Федора Кричевського Світлани Бринюк («Під зорями», олія, 60*80, 2019) є окрасою моєї сімейної колекції. Цю чудову роботу вона подарувала мені після закриття своєї персональної виставки «Мрії NON stop. Архів» у стінах «Київської картинної галереї» у липні минулого року.

Про цей диво – вернісаж я розповідав шанувальникам Мистецтва у публікації в Інформаційному агентстві УКРПРЕС-ІНФО. Посилання на статтю – у коментах до цього посту. Думаю, що робота «Під зорями» має якийсь секрет : коли мені особливо важко на душі, я годинами медитую біля цієї картини… І, ви знаєте, допомагає. Настрій суттєво покращується і на душі стає якось легше… Адже писала «Під зорями» моя подруга Світлана Бринюк, налаштувавшись виключно на позитивні емоції…

Ну, і кілька слів про премію Федора Григоровича Кричевського (1879-1947). Цей видатний український живописець започаткував власну школу українського малярства, став першим ректором Української академії мистецтв. Його роботи експонувалися на Венеційській бієнале.

Експериментував, здобував визнання від Копенгагена до Америки. Федір Кричевський був справді видатним український художником і педагогом, заслуженим діячем мистецтв УРСР (з 1940). У своїй творчості митець розробляв величний монументальний стиль, синтезуючи у ньому здобутки європейського мистецтва від середньовіччя до новітнього часу.

Отримати премію Федора Кричевського є заповітною мрією тисяч сучасних українських живописців. І мені дуже приємно, що талановита українська художниця і мій друг по життю Світлана Бринюк досягла поставленої мети. Так тримати – назад не відступати!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-критик

#ХудожницяСвітланаБринюк #ТворчістьСвітланиБринюк #ПреміяіменіФедораКричевського #Мистецтво #ArtgalleryMytets #художнягалереяМитець #Митець #виставкатворівлауреатівпреміїКОНСХУ_2020 #Кращийхудожник_2020 #СергійКомісаров #КарінаКравець #УКРПРЕС_ІНФО

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *