Скажи мені, хто твій вчитель і я скажу – хто ти! Ця перевірена віками мудрість досить вдало проектується на і на світ сучасного образотворчого  Мистецтва. В тому числі, коли йдеться про навчальний процес. Днями мені казково поталанило : практично випадково познайомився із цілою плеядою молодих талановитих живописців, які є учнями Народного художника України Михайла Євгеновича Гуйди.

Ось їхні імена. Роман Дорочинень, Євген Купрієнко, Анатолій Погорілий, Максим Малильо, Іван Волошин, Анна-Христина Зінченко та Артем Побєда. Всі вони свого часу навчалися у НАОМА. Всі вони отримали у стінах цього шанованого вищого навчального закладу гарну освіту. Всі вони досить рано і – головне – на весь голос заявили про себе і в творчих майстернях, і на пленерах, і в галереях. І всі вони  – під орудою уславленого  Михайла Гуйди – об”єдналися у досить цікаву творчу спільноту, яка називається «Майстерня 254».

Бо, як мовиться, «гуртом і батька легше бити» – в сенсі, об”єднавшись у потужній мистецькій когорті, набагато легше – ніж одному – торувати  шлях у сучасному образотворчому Мистецтві. Що, власне, досить переконливо доводить колективна виставка цих талановитих живописців, яка 22 жовтня відкрилася у галереї авторських робіт сучасного українського мистецтва  «Гама» на вул. Грушевського, 9. Називається ця виставка «Landscape Destiny – 2020».

А було так : одного чудового осіннього вечора художники творчого об”єднання «Майстерня 254» вирішили : настав час найщиріших відносин з пейзажем! Ось чому виставка «Landscape Destiny – 2020» – це історія свіжих поглядів молодих митців на найдавніший жанр Мистецтва –  у контексті нашого сьогодення.

А ще на думку живописців, які представили у галереї «Гама» більше сотні авторських робіт, колективна виставка «Landscape Destiny – 2020» – це унікальна  можливість стати на крок ближче до сучасних течій у образотворчому Мистецтві, згадати про первозданну красу рідної землі, яка нас оточує, та розділити її  – завдяки картинам – із  шанувальниками живопису…

«Сміливо, відверто, меланхолійно!» – ось творчий девіз виставки «Landscape Destiny – 2020», яка триватиме у стінах галереї «Гама» до  8-го листопада цього року. Київ, Закарпаття, Одещина, інші, не менш благодатні для художників регіони України, потрапили у фокус уваги кожного із учасників цього феєричного вернісажу.

Це саме той випадок, коли у Народного художника України Михайла Євгеновича Гуйди співає душа : адже його учні не підвели, вийшли на суд людський і Божий у всеозброєнні. За такий живопис – повірте – нікому  не соромно! І про головне, що видно по кожній роботі : молоді живописці буквально зачаровані  красою рідної землі. Вони втілили свою любов до неї у кожній із картин…

Всі роботи приємно вражають високим рівнем професійної майстерності. А інакше і бути не може : Михайло Гуйда – людина добра, але лінощів під час роботи над картинами  нікому не пробачає.

Ну, і кілька слів подяки на адресу добрих людей, які посприяли творчій молоді мистецього об”єднання «Майстерня 254», аби виставка «Landscape Destiny – 2020» пройшла, як мовиться, на ура. Цей унікальний за теплотою атмосфери вернісаж було організовано за підтримки Violity – великої платформи для продажу і купівлі антикваріату та предметів колекціонування.

Ця платформа ось вже протягом 15-ти років активно популяризує сучасне мистецтво в Украні і допомагає – не словом, а ділом – талановитим митцям. В тому числі – і представникам творчого об”єднання «Майстерня 254». Як на мене, цю допомогу можна і треба (!) лише вітати. Більше б нам таких меценатів, тоді б і  більше виставок високого організаційного  рівня можна було б побачити не лише у столиці, а в кожному куточку України…

На мою думку, колективна виставка «Landscape Destiny – 2020» – це свіже слово у розвитку виставкової діяльності у нашій державі. Картини її учасників вже помітили люди, закохані у Мистецтво. І високо оцінили їхню працю. Так, кілька живописців творчого об”єднання «Майстерня 254» вже запросили на пленер до Славсько.

Цей арт-захід відбудеться на весні наступного року. Так що, сподіваюся, незабаром у активі учасників мистецької спільноти учнів і послідовників Народного художника України Михайла Євгеновича Гуйди з”явиться цикл робіт, присвячених красі і величі Карпат…

Ну, а більше інформації про вернісаж  «Landscape Destiny – 2020» ви дізнаєтеся, подивившись черговий випуск програми «Мистецька хвиля +» на каналі Ukrvideotravel y YuoTube.

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО
Фото – автора

#ВиставкаLandscapeDestiny_2020  #LandscapeDestiny_2020 #Творчеоб_єднанняМайстерня254 #Майстерня254 #ЕвгенийКуприенко  #АнатолійПогорілий #ArtemPobieda #YuliaSmorodinova #РоманДорочинець #Anna_KristinaZinchenko  #ИванВолошин #ГалереяГама #ГалереяГамма #МихайлоГуйда #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Ukrvideotravel #Мистецькахвиля

https://komsv2014.blogspot.com/2020/10/landscape-destiny-2020.html

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *