Пообіцяли – зробили. І – крапка.  Адже – відповідальні і послідовні. І пандемією їх не залякаєш – позаяк проводили захід із дотриманням усіх вимог карантину.

Як і планувалося раніше, рівно о 18-00 тридцятого серпня у Музеї історії міста Києва вібдувся  вечір учасників масштабного мистецького проєкту «Одного дня після. Природа».

Це – друга частина унікального за кількістю учасників загальнонаціонального творчого заходу, ініційованого керівниками Музею ще у вересні.

У його першій частині (нагадаю, вона була присвячена майбутньому людства) сучасні українські художники і скульптори головний акцент у своїх роботах зробили на загальнолюдських цінностях, що мають врятувати нас від загроз прийдешнього.

А на які рефлексії їх наштовхнула тема природи? Саме пошуку відповіді на це архі важливе питання і присвячена друга частина проєкту.

Відкриваючи виставку, перший заступник генерального директора Музею історії міста Києва Тетяна Костенко зазначила, що картини і скульптури, представлені тут, створені авторами спеціально для цього проєкту.

Вони ніколи раніше не експонувалися в рамках інших мистецьких заходів. Кожна із робіт має вельми важливе  доповнення – невеличкий банер із цитатами видатних мислителів сучасності.

Особисто мені врізалася у пам”ять думка видатного філософа  Бі Дорсі Орлі, який сказав : «Коли висохне останнє дерево і помре остання тварина, ви зрозумієте, що у Всевишнього для  вас немає іншої Землі».

 

Люди, хоча б одного разу задумайтеся над цією фразою! Інакше на нас і справді у найближчій перспективі чекають дуже і дуже важкі часи…

Довідково :

Мистецький проєкт «Одного для після…» складається із 3-х тематичних частин і проводититься у 3 етапи:

Частина 1. «Людство. Одного дня після…» – 04.09-29.09. 2020;

Частина 2. «Природа. Одного дня після…» – 01.10-18.10.2020;

Частина 3. «Всесвіт. Одного дня після…» –   22.10-08.11.2020.

 

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агенства УКРПРЕС-ІНФО
Фото автора

#ОДНОГОДНЯПІСЛЯ… #МузейісторіїКиєва #Людство_Одногодняпісля… #Природа_Одногодняпісля… #Всесвіт_Одногодняпісля… #ТетянаКостенко #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Сучаснемистецтво

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *