Яблуко від яблуні недалеко падає… Або – який батько, такий і син… Ну, і донька – так само, як правило, дуже схожа на рідного батька… 8-го вересня у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відкрилася персональна  виставка живопису художниці із особливими потребами Галини Інгули “Реалізми інших реальностей”, присвяченої 65-річчю від дня народження її батька – Валерія Нечипоренка.

Цього журналіста і письменника  за життя добре знали і шанували сотні  колег. Валерій Нечипоренко  –  відомий в Україні і за її межами письменник, публіцист і громадський діяч. У 1983-му дебютував як прозаїк. За 15 років видав 14 художніх і науково-популярних книг, отримам престижну  премію імені Юрія Яновського.

Свого часу Валерій Нечипоренко був редактором однієї із перших незалежних українських газет – «Житомирський вісник». Працював у виданнях  «Фінансова Україна», «День», «Всеукраинские Ведомости». Створив громадську організацію «Об’єднання гуманістів України». З 1999-го – заступник генерального директора агентства «УНІАН», де і працював до останніх днів свого життя.

Один із співавторів та організаторів літературного фестивалю «Просто так» та Фестивалю дерунів у рідному Коростені. Таким батьком, і справді, можна і треба  пишатися! А ще –  присвячувати йому свої персональні виставки, що й зробила  нечуюча київська художниця Галина Інгула.

«Реалізми інших реальностей  назва однієї із книг мого батька, – сказала на відкритті виставки миткиня. –  Він, як і я, також творив як у стилі реалізму, так і у  стилі фантастичному. Цим наша творчість схожа. Безкінечно вдячна батькові за добро і любов, які він посіяв у моїй душі. Саме батько допоміг мені повірити у власні сили та займатися живописом на професійному рівні».

На відкриття виставки “Реалізми інших реальностей” завітали не лише друзі і рідні Галини із Києва. Привітати її із підкоренням чергової мистецької висоти до Національної  бібліотеки України імені Ярослава Мудрого із квітами у руках  прибула делегація земляків Валерія Нечипоренка.

«Підтримка людей з особливими потребами – це пріоритет роботи міської влади, – зазначив начальник управління  праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради  Ігор Єсін. –  За дорученням міського голови Коростеня Володимира Москаленка ми щиро поздоровляємо талановиту художницю Галину Інгулу, яку виховали на нашій землі батько Валерій разом  із матір”ю Любов”ю. І бажаємо Галині щастя, творчих здобутків та міцної Віри в майбутнє!»

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО
Фото – автора

#ХудожникГалинаІнгула #ВиставкаРеалізмиіншихреальностей #Коростенськаміськарада #Коростень #НаціональнабібліотекаУкраїниіменіЯрославаМудрого #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

 

 

 

Одне повідомлення

  1. Пане Сергію! Щира подяка за публікацію про вистаку моєї доньки Галини Інгули. Слова вдячності передає Вам також і сама художниця! Будемо раді Вас бачити у майбутньому! Успіхів Вам та творчого натхнення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *