Добре вчаться – бо добре вчить як малювати і як на світі жить! Незважаючи на осоружний карантин, який вже давно набрид кожному із нас, до «Садиби Марчука», розташованій у мальовничому селі Козичанка Макарівського району Київщини, все їдуть і їдуть люди, закохані у Мистецтво.

У Заслуженого художника України Анатолія Марчука – сотні учнів. І кожному із них маестро дав путівку у творче життя. Позаяк Марчукові є чим ділитися : доля щедро обдарувала його талантом. В тому числі – й талантом наставника…

А кожен новий майстер – клас у «Садибі Марчука» – за усталеною доброю традицією – починається із відвідання невеличкої каплички, збудованої на власні кошти Анатолія Петровича.

Помолилися – і до праці! «Без Бога ані до nopoгa. Без Божої помочі, ми нічоrо зробити не годні», – вважає художник із світовим ім”ям.

І вчить цьому своїх вдячних учнів. Майстер – класи Марчука відбувають просто неба, за кілька кроків від великого ставка, у якому вже давно «прописалася» сім”я білих лебедів. Птахи – найкращі моделі. Дуже виховані і терплячі. Люблять позувати. І грошей за це не просять…

Спитав у учениць Анатолія Петровича : «Чим вам найбільше запам”ятовується кожне чергове відвідання «Садиби Марчука»? Ледь не хором відповіли : «У Козичанці ми слухаємо музику природи. Спілкування із Анатолієм Петровичем – це школа радості.

 

Тому будемо приїздити до цього дивовижно красивого села, аби поспілкуватися із Вчителем на лоні природи, знову і знову…»

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО
Фото – автора


#СадибаМарчука #АнатолійМарчук #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Козичанка #Майстер_класиАнатоліяМарчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *