В рамках нашого журналістського розслідування щодо незаконного продажу спеціалізованої техніки компанії ТОВ “Меса-Дорбуд”, ми поїхали до Олександрійського відділення поліції. Там хотіли з’ясувати на якому етапі розгляду справа, адже там Сергій Сульженко, директор компанії ТОВ “Фермер”, подав заяву про підробку документів його бухгалтеркою Валентиною Маніловою. А також про те, що вона незаконно переводила кошти через “Фермер”, без його відому. Заява написана разом із адвокатами та подана до канцелярії 14 лютого. 

За законом України “про звернення громадян” відкриття кримінального провадження після написання заяви має здійснюватися протягом 24 годин. Однак у лютому справу так і не відкрили. У відділені Олександрійської поліції нам інформації ніякої не надали, а пообіцяли, що вийде компетентна у цьому людина, начальник відділу поліції, Володимир Хвостов. Але із сьогоднішнього дня він у відпустці, тому із нами поговорить заступник Денис Малецький.

Ми його чекали близько чотирьох годин, за це час директор компанії “Фермер” написав заяву, аби йому негайно надали пояснення про його лютневу заяву. До нас вийшов начальник сектору моніторингу Сергій Козловський. Він приніс нам пояснення, яке нібито відправляли у лютому Сергію Сульженку у Мелітополь. Там сказано, що  відсутні дані для відкриття кримінального провадження, а також про те, що ця заява має розглядатися у господарському суді.

За словами Сергія Козловського, його до нас направили для коментування ситуації, однак саму ситуацію він не знає, а заяву не бачив.


Сергій Козловський, майор Олександрійської поліції, начальник сектору моніторингу 

Тому директор компанії “Фермер” написав повторну заяву, вже від 18 травня, а ми відправили інформаційний запит. Заяву прийняли та відкрили по ньому кримінальне провадження за підробку документів.

 А нам 20 травня надійшла відповідь про те, що за лютневою заявою буде проведене службове розслідування за фактом невиконання службових обов’язків поліцейських та не відкриття кримінальної справи. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *