Друзі, ми Вам раді у художній раді! Знову знайшов у своєму безмежному фото архіві підбірку світлин, від перегляду яких на душі стає радісно і тепло… Навіть, не зважаючи на 46 (!!!) день осоружного карантину, який буквально паралізував мистецьке життя в Україні.

Ось про що ці фото із присмаком ностальгії… 26 серпня 2017 року у стінах Національного музею Тараса Шевченка в Києві відбувся черговий етап відбору творів кращих сучасних українських живописців і графіків, роботи яких потрапили до колекції Художнього музею Тараса Шевченка у Пекіні.

Скільки талановитих вітчизняних митців, мистецтвознавців, арт-критиків, керівників музеїв і галерей, а також журналістів зібрала ця унікальна за атмосферою міжнародна подія в головному Музеї України! А які дивовижні твори вони представили на суд вимогливого журі, до якого китайські мистецтвознавці запросили в тому числі і мене!

Протягом усього спекотного літа 2017 року ми неодноразово збиралися у кабінеті головного зберігача Національного музею Тараса Шевченка Юлії Шиленко, аналізували якість предаставлених на конкурс робіт, відбирали кращі із них – аби «за державу не довелося червоніти»…

Я вкотре радів за нашу Культуру : сучасні українські живописці, графіки і скульптори – воїстину митці світого рівня. За них – не соромно. Адже талант є талант. А коли відбір завершився, до КНР ми «делегували»найкращі роботи.

Ще й така деталь : на урочистій церемонії (за підсумками конкурсу) кожен із його фіналістів отримав іменний сертифікат, який засвідчує, що його робота віднині зберігатиметься у Художньому музеї Тараса Шевченка в Пекіні і представлятиме в КНР сучасне українське образотворче Мистецтво.

Як мовиться, знай наших! Мені дуже приємно, що не забули організатори конкурсу відзначити також й роботу мистецтвознавців, працівників музеїв і журналістів. З тієї пори відомий український мистецтвознавець Валентина Єфремова, головний зберігач Національного музею Тараса Шевченка Юлія Шиленко і я є членами Художньої ради Музею Тараса Шевченка у Пекіні…

Ось така історія… Сподіваюся, що по завершенні карантину ми знову почнемо активно спілкуватися із китайськими колегами щодо подальшої роботи! Адже талановитих митців у України – десятки тисяч і мені дуже хочеться, аби про їхню творчість знали у далекому Китаї.

Сергій Комісаров, шеф – редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

 

 

 

2 Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *