Судовий процес компанії ТОВ ”МЕСА-ДОРБУД” зі 100 відсотковими іноземними інвестиціями  триває у Господарькому суді Київської області.

Нагадаємо, що спочатку фірма ТОВ “Фермер” взяла в оренду техніку для будівництва доріг у турецької компанії  «МЕСА-ДОРБУД».

Згодом здала в суборенду компанії  ПрАТ “Коммунтранс”. Потім виявилось, що цю техніку незаконно продали так званій компанії-одноденці  ТОВ “Буд-прилад”, а згодом тій самій “Коммунтранс”. Таким чином “Меса-дорбуд” грошей не отримали, техніку не продавали, а довірена особа турецької компанії тоді навіть не перебувала в Україні. За словами адвоката, що представляє “Меса-Дорбуд”, такі махінації стандартні.

Загалом суд проходить у декілька етапів. Спочатку суддя проводить підготовчі судові засідання в яких сторони представляють докази своїх позицій, а потім переходить до розгляду по суті. справи після чого Суд і ухвалює відповідне рішення. Однак перехід до основого розгляду  може затягнутися через неявку відповідача . Зараз справа “Меса-Дорбуд” на перехідному етапі до розгляду по суті. І сторона відповідача, а саме “Коммунтранс” не з’явилася.

Однак суддя все ж розглянув та задовольнив клопотання позивача “Меса-дорбуд”.

Головним доказом у справі є перереєстровані номери машин. Коли компанія дає іншій компанії транспорт в оренду, то надає й оригінали документів про реєстрацію. Коли номерні знаки транспорту “Меса-Дорбуд” змінювали, то юридично ця техніка була в суборенді “Коммунтрансу”. Адвокати говорять, можна вважати, що й номери із оригіналами документів перереєстрували вони. Коли буде наступне засідання та як скоро прийдуть до розгляду справи по суті, поки невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *