07 квітня о 12.00 на офіційній сторінці УГСПЛ у facebook адвокат Центру стратегічних справ УГСПЛ Євген Чекарьов презентував чат-бот, який допоможе стягнути аліменти через суд.

Бот створено УГСПЛ з метою забезпечення доступу до правової допомоги осіб, які не мать можливості користуватися послугами юриста. Зокрема, йдеться про людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і в Криму. Розрахований такий онлайн помічник виключно на жінок, які хочуть стягнути аліменти з батька їх спільних дітей.

Бот, залежно від обставин, формує заяву в двох варіантах: у вигляді позову та заяви про видачу судового наказу.

Зараз бот функціонує на сайті УГСПЛ (helsinki.org.ua) на Windows, Mac OS, Android, IOS. Також ним можна скористатися:

– у Телеграмі, посилання: @testuristbot (назва бота «testuristbot»);

– у ФБ-месенжері (Facebook Messenger), посилання: https://www.messenger.com/t/robotUristUa (назва бота «Робот-юрист Україна»);

– у facebook, посилання: https://www.facebook.com/robotUristUa (назва сторінки «Робот-юрист Україна»).

Спікер презентації: Євген Чекарьов, адвокат Центру стратегічних справ УГСПЛ, автор проекту.

Де: офіційна сторінка УГСПЛ у facebook – https://www.facebook.com/Ugspl/.

Коли: 07 квітня 2020 р. о 12.00.

Розробка та презентація бота стали можливими завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах.

Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Інформація – Центру стратегічних справ УГСПЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *