Вже вкотре київська галерея «Митець» дає дорогу молодим і талановитим! І ось що прикметно. Ці молоді люди, закохані у справжнє Мистецтво, вже давно засвоїли життєву мудрість : без навчання діла не буде. Зрозумівши цю банальну (лише на перший погляд) істину, вони довго і наполегливо шукали наставника, людину, яка не теоретично, а практично може навчити малювати. І нарешті – знайшли! З 11-го до 19 лютого 2020 р. в художній галереї «Митець» Київської організації Національної спілки художників України триватиме робота дуже цікавої  міжнародна виставки «Шлях до мрії».

На ній представлені роботи учнів відомої української художниці, переможниці конкурсу «Кращий живописець Києва – 2016 року», лауреата премії ім. Ф. Кричевського Світлани Аношкіної. Пані Світлана (разом із, на жаль, її покійною мамою Ніною Іванівною Докучаєвою-Аношкіною) стояла біля витоків створення студії “Академічний малюнок + історія мистецтва”.

«Наша студія почалася із невеликої групи в соціальній мережі, де я почала давати поради художникам-початківцям, – розповіла інформаційному агентству УКРПРЕС-ІНФО Світлана Аношкіна. –  Спочатку ця група  називалася «Академічний малюнок». Згодом – так влаштоване життя в епоху Інтернету – нашу назву  «підхопили» чимало аналогічних  груп в інших державах світу. Саме цьому ми прийняли рішення : перейменовати групу в «Академічний малюнок + Історія мистецтва», оскільки чимало  уваги художники-початківці приділяли вивченню саме історії мистецтва.

В результаті у нас  виросло три мистецтвознавця, які продовжили навчання в Академії мистецтв в Києві і Глазго, а також у Франції. Багато хто продовжив навчання живопису і малюнку в художніх вишах в інших країнах, у інших прекрасних викладачів, але на початку саме було навчання  ці майстерні і студії.»

На виставці «Шлях до мрії» представлені найбільш яскраві картини учасників групи «Академічний малюнок + Історія мистецтва» з різних країн: України, Ізраїлю, Великої Британії, Австрії. Учні Світлани Аношкіної  живуть, працюють і  навчаються мистецтву в Київі, Лондоні, Тель – Авіві і  Відні.


 Як наголосила пані Світлана, їй хочеться  окремо відзначити друзів, без допомоги якох цю виставку було б дуже важко організувати. Йдеться про талановиту  художницю Наталю Зінчін із Тель-Авіва та Светлану Делейні (саме Светлану, а не Світлану, бо так записано у її паспорті), перекладача і  фотографа із Лондона, яка давно  захоплюється мистецтвом.


Протягом роботи виставки глядачі зможуть ознайомитися із творчістю Оксани Гайдаєнко – Директора студії інтер’єру Artichok Design (Київ, Україна), Ірини Міненко – дипломниці факультету образотворчого мистецтва Університету імені Грінченка (Київ, Україна), випускниці університету в Глазго, факультету історії мистецтва Марії Кащенко (Лондон, Великобританія) , студентки факультету графічних мистецтв НАОМА Анастасії Гармаш (Київ, Україна), студентки київського університету міжнародних відносин Олександри Трофімової (Київ, Україна), художника – стиліста, фотографа Ірини Мельник (Київ, Україна), Светлани Делейні,

перекладача і фотографа з Лондона та її доньки Холлі Делейні, студентки університету Шевченка та університету у Відні Єви Стельмах ( Австрія), випускниці НАОМА, факультет монументального живопису (проф. О.В.Кожекова) Наталії Башкатової, роботи талановитого  художника – імпресіоніста Наталії Зінчін (Тель Авів, Ізраїль).

Також серед 78 робіт на цій виставці  представлено кілька картин самої Світлани Аношкіної.  Відео версію про відкриття цього унікального за позитивною атмосферою вернісажу ви побачите у програмі «Мистецька хвиля +» на каналі Ukrvideotravel у YuoTube.

#КолективнавиставкаШляхдомрії #галереяМитець

#СвітланаАношкіна #АннаЛавреха

#СтудіяАкадемічниймалюнок+історіямистецтва

#СергійКомісаров #Мистецькахвиля+ #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *