Державна установа «Держгідрографія» завершила зняття навігаційної обстановки на судноплавних ріках України. Засоби навігаційного обладнання (ЗНО) зняли уздовж всієї головної водної магістралі України від кордону з Білоруссю до гирла р. Дніпро, а також на річках Прип’ять та Південний Буг.

Одразу після відвантаження буїв на берег фахівці установи розпочали їхню підготовку до нового навігаційного сезону, який за прогнозами розпочнеться у березні наступного року. Наразі буї проходять процес дефектації. Фахівці установи перевіряють роботу світлооптичних пристроїв та батарей, якими обладнано буї. Розпочато процес ремонту та/або заміни якірних ланцюгів, фарбування, інших відновлювальних робіт.

«Навігаційна обстановка на внутрішніх водних шляхах України знята. Судноплавство з використанням світних засобів навігаційного обладнання завершено. Спеціалісти Держгідрографії опрацювали понад 1 тис.  км і зняли понад 1 тис. буїв. Зауважу, що зняте ЗНО вже зараз готується до нового навігаційного сезону 2020 року. Наразі на судноплавних ріках на своїх штатних місцях стоять льодові буї типу «Сигара», – розповів начальник Держгідрографії Олександр Щипцов.

Зняття сезонних плавучих ЗНО на внутрішніх водних шляхах України щорічно проводиться згідно з планом зняття та встановлення сезонних ЗНО, погодженим Адміністрацією морських портів та затвердженим ДУ «Держгідрографія».

Інформація і фото – прес-служби
ДУ «Держгідрографія»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *