Шаную, ціную, поважаю і люблю! А як інакше – це ж Анатолій Фурлет, гордість сучасного образотворчого мистецтва нашої держави! З великим нетерпінням чекав, коли у цього Майстра відбудеться підсумкова (у цьому році) виставка. І – дочекався!

10 грудня Анатолій запросив  мене і наших спільних друзів і знайомих на свій творчий бенефіс до дуже гарної (йдеться про чудове світло і вишуканий  інтер”єр) київської галереї на Подолі, яка називається «АВС-арт».

 На його виставці «НА КРАЙ ЗЕМЛІ, ПО ЖИВУ ВОДУ цього похмурого зимового вечора панувала тепла, можна сказати,  сімейна атмосфера. Художник, обличчя якого буквально світилося щастям і радістю, це на порозі галереї обіймав за плечі кожного із гостей – немов рідного!

Зазвичай, не надто балакучий, цього вечора наш Анатолій практично всім приділив увагу : посміхався, говорив привітні слова від душі. А ще – дарував відвідувачам виставки, яка перевершила всі найсміливіші очікування,  шикарно видані альбоми.

А щодо картин Фурлета, які ми побачили у «АВС-арт», то скажу так : вони просто бомбезні! Іншого слова й не знайти, аби оцінити рівень цих творів.

Власне, про неповторний стиль талановитого митця говорили всі присутні. В тому числі й найавторитетніші в Україні критики і мистецтвознавці – Алла Маричевська, Петро Бевза, Олег Сидор-Гібелинда, Дмитро Корсунь і багато інших…

Записав їхні інтерв”ю для програми «Мистецька хвиля» – на добру довгу пам”ять про цей справді  незабутній вечір… А тобі, друже Анатоліє, від мене особисто – велика подяка за просто дивовижний подарунок! Давно чекав на цю картину.

І ось – дочекався! Ти не лише прекрасний художник, гарний друг, а й справжній джентльмен! А це так важливо у наш час. Спасибі тобі за це, мій щирий і добрий  Друже!  

ДОВІДКОВО :

«НА КРАЙ ЗЕМЛІ, ПО ЖИВУ ВОДУ»

Персональна виставка Анатолія Фурлета представляє вибрані живописні полотна майстра за останнє десятиріччя, а також – ексклюзивно в галереї «АВС-арт» – пленерні роботи, написані у Словаччині, Чорногорії, Італії й Франції. 

Цей яскравий український мистець із виразно впізнаваним індивідуальним стилем завжди захоплював глядача безмежними живописними проявами авторської філософії й міфології, що ведуть у простір полісемантичних образів і нелінійних сюжетних потрактувань. У його малярському світі більше напівтонів, аніж відкритих кольорів, химерних геометричних переплетінь, аніж відвертих форм, запитань, аніж відповідей, і цим він такий привабний для споглядання.

«Автор невтомно створює зорові симфонії, де дотик пензля уподібнюється звуку, колірна пляма – акорду, лінія – низці нот, покликаних до життя майстерністю виконавця. Найщедріше джерело інспірацій Анатолія Фурлета – прадавня Кам’яна Могила. Найвживаніше слово у творчому обігу – ритуал. Наймиліший серцю алфавіт – низка нерозтлумачених петрогліфів. Найближчі серцю обличчя – трьох стареньких його бабусь, яких портретує: Домна, Катерина, Соломія», – говорить про творчість художника кандидат мистецтвознавства Олег Сидор-Гібелинда.

На виставці відбулася презентація художнього альбому Анатолія Фурлета (Київ, 2019. – 182 с). Живопис, графіка й кераміка 2010-2019 років, представлені у виданні, засвідчують глибоку авторську філософію й естетику міфологічного світосприйняття.

Про автора

Анатолій Фурлет народився 13 лютого 1958 року в с.Чепоноси Хотинського району Чернівецької області. 1978-1983 рр. – навчався в Одеському педагогічному інституті на художньо-графічному факультеті (викладачі – В.Гегамян, З.Борисюк). Після закінчення інституту працював у художній школі учителем живопису і композиції (м.Городок Хмельницької області).

Член НСХУ (Київська організація).

Персональні виставки мав у Києві, Львові, Чернівцях, Каневі, Хмельницькому й Чернігові. Брав участь у численних виставках у США, Голландії, Польщі, Болгарії, Німеччині, Єгипті, Нідерландах. Твори знаходяться в державних та приватних колекціях в Україні й за кордоном. Працює як живописець і графік.

Виставка працює 10 грудня 2019 – 10 січня 2020 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний.

#ВиставкаНАКРАЙЗЕМЛІ_ПОЖИВУВОДУ #творчістьАнатоліяФурлета #ХудожникАнатолійФурлет #АВС_арт #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф – редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *