Чудові скульптури на фоні прекрасних акварелей… 5-го грудня у галереї «Хлібня» (Національний заповідник «Софія Київська) я зустрівся одночасно із шістьма сучасними українськими митцями, об”єднаними спільною справою.

Микола Грох, Анатолій Марчук, Інна Пантелеймонова – художники. Зиновій Федик, Михайло Дмитрів, Василь Бик – скульптори. А виставка у них – спільна, одна на всіх.

Велика подяка від шанувальників сучасного мистецтва організатору цієї непересічної події – Заслуженому художнику України Анатолію Марчуку.

А сьогодні я з великою приємністю познайомлю вас із творчим доробком відомого скульптора, Заслуженого діяча мистецтв України Зиновія Григоровича Федика… Його роботи – на фото.


ДОВІДКОВО :
Доцент кафедри рисунка НАОМА, має відзнаку «За багаторічну плідну працю в галузі культури». Працює в жанрах станкової та монументальної скульптури, в техніці різьблення по дереву та каменю, виливає свої скульптури в бронзі.
Викладає рисунок на II курсі скульптурного факультету та IV і V курсах факультету архітектури.


Закінчив Львівську національну академію (1977).
Викладач кафедри рисунка з 1980, старший викладач. З 2005 доцент кафедри рисунка.
З 1977 року учасник понад 60 всеукраїнських художніх виставок. З 1997 має три персональні виставки, бере участь у великих скульптурних салонах 2007,2008, 2011, 2012 років та трьох міжнародних симпозіумах зі скульптури.


Творчими принципами митця є продовження великих реалістичних традицій української школи образотворчого мистецтва, закоріненість в традиції рідної землі, вивчення традицій світового мистецтва, а також постійний пошук і експерименти в творчості. Митець вважає, що розвиток як в мистецтві, так і в науці розвиток закінчується, де закінчуються пошук та експерименти.
Найбільші досягнення Зиновія Григоровича полягають в галузі скульптурного портрету, а пошуці нових форм в станковій та монументальній скульптурі, на основі прадавніх традицій України та світової культури.


В 2013 році закінчив роботу над посібником «Рисунок торса людини». Міністерством освіти і науки проведені розгляд й експертиза цієї книги та ухвалено її до видання з рекомендацією міністерства як навчального посібника для студентів ВНЗ. В минулі роки написані 7 методичних розробок до навчальних програм. Скульптор є постійним автором публікацій у науковому збірнику Української академії мистецтв. #ГалереїХлібня #колективнавиставкаугалереїХлібня #АнатолійМарчук #МиколаГрох #ІннаПантелеймонова #ЗіновійФедик #МихайлоДмитрів #ВасильБик #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *