Цікаво, неординарно, надихаюче… І все це – про нову персональну виставку відомого українського художника Миколи Журавля «ЖИВОПИС. ЛЕВКАС», яка відкрилас у МВЦ Музею історії міста Києва 3 грудня цього року.

На вернісаж до Журавля з усієї України, немов птахи, злетілися відомі митці – у нього чимало друзів. Поговорив на відкритті  із десятком із наших з Миколою  спільних знайомих.

«Ну, що?» – питаю. А вони мені у відповідь : «А ти що, сам не бачиш? Клас! Вищий пілотаж у Мистецтві.  Це ж – Жу-ра-вель! Він мислить категоріями Космосу, тому й роботи у нього – планетарного масштабу…»

Приємно мати справу саме із таким художником. Є можливість рости. Аби і собі збагнути : що він «зашифрував» на своїх велетеньских левкасах – для тебе, для мене, для себе?..

ДОВІДКОВО :  

Кожна виставка Миколи Журавля – це захоплююча подія у динамічному просторі українського мистецтва. Художник майстерно компонує живопис, левкас, графіку та скульптуру в єдину композицію, не порушуючи цілісності створених образів. Його роботи виступають засобом аналізу мистецтва та актуалізують забуті традиції, їхній розвиток і зміст.

Виставка «Живопис. Левкас» – це захоплення могутністю знаків та символів. Кожна картина, представлена в експозиції, наповнена стилістичними рефлексіями та бризками світла. За характерними нашарованими об’ємами на полотнах та твердю левкасних дошок можна розгледіти власний унікальний стиль художника. Він бачить світ у резонуючих формах та динаміці абстрактних співвідношень. Користуючись технікою левкасу, автор поєднує спадщину візантійського мистецтва та іконопису. У результаті виходять оригінальні твори, які можна назвати іконами сучасності.

Про автора:

Микола Журавель народився у 1960 році у Магнітогорську. Закінчив Кримське художне училище ім. Самокіша в Сімферополі та Київський державний художній інститут. Член Національної спілки художників України, академік Римської Академії Модерного Мистецтва (Італія). Брав участь у XII Флорентійській бієнале сучасного мистецтва (2019, Florence Biennale, Італія), виставках «Texas Contemporary» (2019 Техас, США), International Fall Exhibition, MORA (2019 Нью-Йорк, США). Автор персональних проектів – «Трансформація простору» в ЦСМ Білий Світ (1917 Київ, Україна), «Інвазія Перезавантаження» в Українському Інституті Америки (2016 Нью-Йорк, США), SCOOP Art show (2014 Нью-Йорк, США), Art Toronto Fair. Твори художника зберігаються у багатьох музейних та приватних колекціях.

#ВиставкаМиколиЖуравляЖивопис_Левкас #МиколаЖуравель #МВЦМузеюісторіїмістаКиєва #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Інформація прес-центру МВЦ Музею історії міста Києва.

Фото – Сергія Комісаров, Інформаційне агентство УКРПРЕС-ІНФО. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *