Туреччина вітає Україну великим музичним дійством, яке нікого не залишило байдужим! В рамках «Днів турецької культури», які розпочалися 21 жовтня, у Національній філармонії України відбувся концерт “Відлуння музики з різних берегів” за участю Олексія Ботвінова, Бурхан Очала та Енвера Ізмайлова – видатних виконаців сучасності. За кілька хвилин до виходу музикантів на сцену перед присутніми виступив Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

«Ідея цього концерту – у поєднанні культур, – зазначив керівник дипломатичної місії Турецької Республіки в Україні. –  Для виступу у Філармонії ми невипадково запросили до Києва всесвітньо відомого українського піаніста Олексія Ботвінова, кримсько-татарського віртуоза – гітариста і композитора Енвера Ізмайлова та одного із найкращих перкусіоністів світу, мого шановного земляка, Бурхан Очала.

Цими визначними  музикантами, композиторами і виконавцями пишається кожна країна, у якій вони народилися, виросли і досягли вершин професії. І, водночас, ці дивовижні люди є гордістю всього світу! Отож, вони сьогодні вони подарують нам найкращу музику».

Власне, так і сталося. Концерт “Відлуння музики з різних берегів” перевершив очікування публіки. Скажу, як сам відчуваю : це був дивовижний виступ людей, для яких музика є сенсом життя! На сцені Національній філармонії України справжні виступили титани сучасної музичної Культури Вони віртуозно виконували класичні твори, грали рок, і просто бавили публіку, імітуючи «мову тварин». Концерт, який тривав протягом години, завершився зливою аплодисментів. Воістину, як сказав свого часу Генрі Лонгфелло Уодсворт, “…музика є універсальною мовою людства.”  Адже вона об”днує всі народи!

#Днітурецькоїкультури #ЯгмурАхметГюльдере #ПосольствоТуреччинивУкраїні #ЕндерКоркмаз #ІнститутіменіЮнусаЕмре #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф – редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *