У словацькому місті Кошице з 4 по 7 жовтня тривали унікальні міжнародні змагання, у яких брали участь українські воїни – учасники бойових дій у зоні АТО. Йдеться про Міжнародний марафон миру. До речі, Кошицький марафон є найдавніший  на нашому  континенті і незабаром відзначатиме 100-літній ювілей. Ось список учасників Міжнародного марафону миру від України :дистанція 42 км:

  1. Максіян Михайло Іванович (Maksiian Mykhailo)

07.03.1979 року народження. Січень – травень 2016 р. брав участь у бойових діях в Зайцево, Донецька область. Розвідник-снайпер групи спеціального призначення третього батальйону 3-го окремого полку спеціального призначення. Внаслідок бойових дій отримав контузії.Дистанція участі у Кошицькому марафоні  – 42 км.

  1. Боровик Руслан Анатолійович (Ruslan Borovyk)

19.04.1981 року народження. В складі 90-го окремого десантного батальйону, 95-ї окремої десантної бригади, приймав участь в бойових діях в Донецькому аеропорту, Авдіївка, Піски, Опитне, Водяне.Внаслідок бойових дій отримав контузії і вогнепальне кульове поранення.Дистанція участі у Кошицькому марафоні  – 42 км.3.    Шевченко Віктор Васильович (Viktor Shevchenko)19.05.1972 року народження, м. Київ. Захищав Батьківщину від зовнішньої агресії у складі добровольчого підрозділу – Окремого батальйону спеціального призначення “Донбас” у період з 02.2015 по 04.2016 року. Брав участь у боях та військових операціях у населених пунктах Донецької області: Волноваха, Старогнатівка Волноваського району, Гранітне, Прохорівка, Миколаївка, Новотроїцьке, Ольгінка Волноваського району.Внаслідок війни отримана контузія.Дистанція участі у Кошицькому марафоні  – 42 км.ДИСТАНЦІЯ 21 КМ:

  1. Вінніченко Костянтин Валерійович (Kostiantyn Vinnichenko)

11.07.1971 року народження, м. Київ. Був добровольцем 1-го добровольчого батальйону ( батальйон імені генерала С. Кульчицького) з серпня 2014 року по червень 2015 року. Брав участь у військових операціях Чорнухіно, Станиця Луганська.Внаслідок війни отримана контузія.Дистанція участі у Кошицькому марафоні  – 21 км.

  1. Троцький Віталій Олексійович (Vitalii Trotskyi)

09.02.1988 року народження м. Харків. У складі Національної гвардії України в Донецькій області захищав територіальну цілісність України.У  червні 2014 року отримав поранення внаслідок обстрілу по бронетехніці з гранатометів.Дистанція участі у Кошицькому марафоні  – 21 км.ДИСТАНЦІЯ 4,5 КМ:

  1. Свириденко Вадим Васильович (Vadym Svyrydenko)

17.04.1973року народження, м. Київ. 2014-2015 р.р., брав участь у боях за Щастя та Дебальцеве Донецької області у складі 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.Після участі в бойових діях під Дебальцево, втратив кисті рук та стопи ніг, контузія.  Пройшов протезування у США.Дистанція участі в Кошицькому марафоні  – 4,2 км на бігових протезах.

  1. Фесенко Дмитро Анатолійович

08.06.1983 року народження, м. Полтава. В 2015 році вступив до добровольчого батальйону «Донбас». Спочатку був розвідником, потім снайпером. 6-го червня 2016 року під Волновахою ,під час виконання розвідувальної операції на території захопленої сепаратистами, він потрапив разом з товаришами під мінометний обстріл. Отримав мінно-вибухове поранення ноги та грудної клітини.Дистанція участі в Кошицькому марафоні  – 4,2 км.

  1. Мазніченко Вадим Олександрович (Maznichenko Vadym)

16.02.1986 року народження, м. Черкаси. Учасник бойових дій на Сході України. Отримав ампутації лівої руки і правої ноги в результаті обстрілу позиції з 152 мм міномет під Старогнатівкою. Займається активно спортом – легкою атлетикою, кросфітом.Дистанція участі в Кошицькому марафоні  – 4,2 км на біговому протезі.

  1. Середенко Богдан Сергійович (Seredenko Bogdan)

09.02.1992 року народження. Брав участь у бойових діях з квітня 2015 року у складі Збройних Сил України. У червні 2016 року в районі Павлополя Донецької області внаслідок спрацювання вибухового пристрою отримав мінно-вибухове поранення, внаслідок якого було здійснено ампутацію правої стопи та травма слухового апарату.Дистанція участі в Кошицькому марафоні  – 4,5 км5. Сеньовський Олександр Степанович (Oleksander Senovskyi)24.08.1982 року народження м. Львів. З липня 2014 року проходив службу у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Під Троїцьким Донецької області у лютому 2015 року отримав мінно-вибухове поранення, внаслідок якого було здійснено ампутацію однієї нижньої кінцівки вище коліна.Дистанція участі в Кошицькому марафоні  – 4,2 км
Як зазначив організатор поїзди наших фронтовиків до Кошице, Riaditeľ Združenia FEMAN/ director Association FEMAN Едуард Бураш / Eduard Buraš, він задоволений їхнім виступом на словацькій землі. Так, цього разу українські воїни-спортсмени  не стали чемпіонами. Але всі вони  гідно представляли нашу державу у цьому престижному міжнародному змаганні. А у його перервах зустрічалися із не лише керівниками міста Кошице, а й з городянами, аби розповісти їм із перших вуст про те, що насправді відбувається нині на Сході України… Пан Едуард Бураш щиро подякував словацьким дипломатам, акредитованим в Україні, за допомогу у організації поїздки наших воїнів до Кошице.

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *