30 вересня 2019 року ТПП України відбувся українсько-індонезійський бізнес-форум і презентація туристичного потенціалу цієї азійської держави.

На пленарній частині форуму обговорювалися найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-індонезійського економічного співробітництва. Цього ж дня відбулися  двосторонні B2B зустрічі між керівниками українських і індонезійських компаній. Як зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков, Індонезія – це сучасна і потужна (у економічному плані) азійська держава із відкритим ринком. Вона вже давно отримала «постійну прописку» у першій десятці країн світу за рівнем легкості ведення бізнесу. Щороку на курортах Індонезії відпочиває більше 20 тисяч наших співвітчизників. І ця тенденція із кожним роком набуває позитивної динаміки. Українцям подобається клімат Індонезії, рівень сервісу її курортів і готелів, а також смачна їжа.

На думку Надзвичайного та Повноважного Посла Індонезії в Україні Юдді Кріснанді 2014 – 2018 роки стали найбільш вдалими щодо розвитку економічних взаємин між нашими країнами. Протягом цього періоду товарообіг між Україною і Індонезією перевищив 1 мільярд доларів США. Ця цифра приємно вражає. А ось цифра 1 трильйон (!!!) доларів США просто приголомшує. Саме таким є щорічний внутрішній валовий продукт Індонезії, на території якої мешкають більше 250 мільйонів громадян. А це означає, що ми й надалі можемо розвивати товарообіг між нашими країнами, незважаючи на далеку відстань, яка нас розділяє. Було б лише бажання… А воно – є!

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *