«В связях, порочащих его – не замечен…» Я – не про Штірліца. Я – про користь від прогулянок Андріївським узвозом нашої дорогої столиці.  25 липня  в галереї «Карась» відбулося  відкриття виставки Назара Симотюка та Андрія Савчука “Зв’язки”. ДОВІДКОВО : Проект «Зв’язки» – це занурення в глибини пам’яті, які проростають з наших особистих історій, власних родин, наших культурних цінностей. Це спроба зупинити хід часу, підняти важливі для нас питання: Хто ми? Звідки ми? Куди ми йдемо? Вони змінюють людину зсередини, внутрішньо трансформують, провокують до філософського осмислення, примушують шукати нові сенси буття. Теперішній час вимагає звернення до культурного надбання минулого і сьогодення, розширення обміну культурними цінностями між народами. Саме такі взаємозв’язки допомагають глибше зрозуміти особливості власної національної культури. 
Актуальність звернення до цінностей минулого зумовлена критичним моментом нашого історично-культурного розвитку в час, коли не тільки окремі країни, а й людство загалом відчуває небезпеку гуманітарної та екологічної катастрофи. В таких умовах неминуче зростає потреба пильно вдивитися в минуле, проектувати його досвід на сучасне та майбутнє. Нам потрібно пройти своєрідний тест, визначити як далеко ми можемо пірнути у власну історію, щоб передбачити важливі риси майбутнього. Отже, «Зв’язки» – це відлік часу, який відправляє нас у минуле, щоб спроектувати своє майбутнє.
Пропонований проект представлений у вигляді серії структурних поліхромних рельєфів з дерева на основі геометричних елементів. Він закликає відвідувачів до своєрідної медитації, яка повинна стати «чистилищем» нашого розуму, пробудити свідомість та дозволити на деякий час абстрагуватись від нескінченного інформаційного потоку, що в свою чергу допоможе переосмислити ціннісні орієнтири сучасної людини та зламати існуючі системи.Приємного перегляду, дорогі шанувальники сучасного Мистецтва!Сергій Комісаров, заступник шеф-редактора Інформаційного агенства УКРПРЕС-ІНФО
#ВиставкаЗв’язки #галереяКарась #НазарСимотюк  #АндрійСавчук #СергійКомісаров #Мистецькахвиля+ #Сучаснемистецтво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *